ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Κλώνο ειδικά για τις ΗΠΑ σχεδιάζει το Tik Tok - Tι απαντά η εταιρεία

Reuters: Κλώνο ειδικά για τις ΗΠΑ σχεδιάζει το Tik Tok - Tι απαντά η εταιρεία
AP Photo/Anjum Naveed

Πάνω σε μία νέα έκδοση - κλώνο του Tik Tok αποκλειστικά και μόνο για τα 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες εργάζεται η μητρική εταιρία.   

Αυτό αναφέρει το Reuters αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια έκδοση που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την κινεζική μητρική της και θα είναι πιο εύπεπτη για τους Αμερικανούς νομοθέτες που θέλουν να την απαγορεύσουν.

Οι εργασίες για τη διάσπαση του πηγαίου κώδικα που διατάχθηκαν από την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance του TikTok στα τέλη του περασμένου έτους προηγήθηκαν του νομοσχεδίου για την αναγκαστική πώληση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ που άρχισε να κερδίζει έδαφος στο Κογκρέσο φέτος. Το νομοσχέδιο υπογράφηκε ως νόμος τον Απρίλιο.

Οι πηγές, μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο διεθνές πρακτορείο επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένες να μιλούν δημοσίως για την εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο μικρής διάρκειας, δήλωσαν ότι μόλις διαχωριστεί ο κώδικας, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ, αν και δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια για κάτι τέτοιο.
Η εταιρεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν έχει σχέδια να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ και ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αδύνατη.
Η TikTok αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει. Μετά τη δημοσίευση αυτής της ιστορίας, η TikTok σε μια ανάρτηση στο X
«Η ιστορία του Reuters που δημοσιεύτηκε σήμερα είναι παραπλανητική και ανακριβής από άποψη γεγονότων», χωρίς να διευκρινίζει τι ήταν ανακριβές.

Το TikTok δημοσίευσε επίσης ένα απόσπασμα από την ομοσπονδιακή αγωγή του: «Η ειδική εκποίηση που απαιτεί ο νόμος για να συνεχίσει η TikTok να λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι απλώς δυνατή: ούτε εμπορικά, ούτε τεχνολογικά, ούτε νομικά. Και σίγουρα όχι στο χρονοδιάγραμμα των 270 ημερών που απαιτεί ο νόμος».

Η κινεζική μητρική της εταιρεία ByteDance και η Tik Tok προσέφυγαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ τον Μάιο, επιδιώκοντας να μπλοκάρουν τον νόμο που επιβάλλει την πώληση ή την απαγόρευση της εφαρμογής μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Ένα αμερικανικό εφετείο όρισε την Τρίτη ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα για να εξετάσει τις νομικές προσφυγές κατά του νέου νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ