ΚΟΣΜΟΣ

Η ανάρτηση του γραφείου του Σλοβάκου πρωθυπουργού για την απόπειρα δολοφονίας

Η ανάρτηση του γραφείου του Σλοβάκου πρωθυπουργού για την απόπειρα δολοφονίας

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

AP Photo/Petr David Josek

«Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες» αναφέρεται σε ανάρτηση του προσωπικού γραφείου του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο. 

«Ο πρωθυπουργός δέχθηκε απόπειρα δολοφονίας σήμερα. Έχει δεχθεί πολλές σφαίρες από έναν άνδρα και η ζωή του κινδυνεύει. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην περιοχή Μπάνσκα Μπίστριτσα επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο να φτάσει στην Μπρατισλάβα».

Η απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε καθώς ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έβγαινε από ένα κτήριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ