ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα προς Δημοκρατικούς: Μην εφησυχάζετε με τον Τραμπ

Ομπάμα προς Δημοκρατικούς: Μην εφησυχάζετε με τον Τραμπ
REUTERS/Joshua Roberts

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Δημοκρατικό κόμμα πρέπει να ανησυχεί για την υποψηφιότητα του Ντ. Τραμπ, έως και τη στιγμή που θα καταμετρηθούν οι ψήφοι.

«Η συμβουλή μου προς τους Δημοκρατικούς, την οποία δεν έδωσα στην Χίλαρι Κλίντον διότι το γνωρίζει ήδη, είναι να συνεχίσουν να ανησυχούν έως τη στιγμή που όλες οι ψήφοι θα συγκεντρωθούν και καταμετρηθούν» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NBC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην εκλογική αναμέτρηση καθώς πολλοί πολίτες αποφασίζουν τελευταία στιγμή να μην ψηφίσουν. Για αυτό το λόγο, θεωρεί πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Ακόμα και η ήττα της Χίλαρι Κλίντον, την οποία στηρίζει.

Με την ιδιότητα ενός προσώπου που εξελέγη σε διαφορετικές θέσεις εδώ και περίπου 20 χρόνια, είδα κάθε είδους παράλογα γεγονότα να συμβαίνουν και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε μια εκστρατεία χωρίς να νιώθει φόβο διατρέχει τον κίνδυνο να ηττηθεί.

Η Χίλαρι Κλίντον έλαβε και επίσημα το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου κι είναι πλέον η πρώτη γυναίκα που εκπροσωπεί ένα μεγάλο κόμμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα εξέφρασε δημόσια την άποψη του για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών:

Πιστεύω ότι εάν ακούσετε οποιαδήποτε από τις συνεντεύξεις Tύπου που έχει παραχωρήσει ή τις αναμετρήσεις όπου έχει συμμετάσχει, οι βασικές του γνώσεις για τα διεθνή ζητήματα ή ακόμα τι είναι μια πυρηνική τριάδα ή η διαφορά μεταξύ σιιτών και σουνιτών στον μουσουλμανικό κόσμο, είναι θέματα τα οποία αγνοεί και δεν φαίνεται πως περνάει πολύ χρόνο προκειμένου να προσπαθήσει να τα ανακαλύψει.

Το πιο τρομακτικό είναι ένας πρόεδρος ο οποίος δεν γνωρίζει σημαντικά θέματα να μην ενδιαφέρεται καν να τα μάθει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ