ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα της Ελλάδας για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο - Το πιθανότερο σενάριο

Έρευνα της Ελλάδας για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο - Το πιθανότερο σενάριο
Συνοριοφύλακας στον Έβρο INTIME NEWS

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί που τραυμάτισαν συνοριοφύλακα στον Έβρο εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές, με το πιθανότερο σενάριo ο δράστης να ήταν διακινητής μεταναστών. 

Προκαλεί όμως εντύπωση πώς ενώ θα έπρεπε θεωρητικά να υπάρχουν ανεπτυγμένες περιπολίες και από την την πλευρά της Τουρκίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των παράνομων διακινητών, αυτό δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα τον συγκεκριμένο τραυματισμό.

Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο εάν έστω μετά το περιστατικό κινήθηκαν μόνες τους οι τουρκικές Αρχές και γενικά εάν τους κινητοποίησε το συγκεκριμένο συμβάν.

Το τραύμα που φέρει στην κοιλιά ο συνοριοφύλακας είναι από πιστόλι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο τραυματίας, που μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, έχει τις αισθήσεις του και μιλάει.

Η Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει από την Τουρκία να διενεργήσει έρευνα και περιπολίες για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά».

«Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Τι συνέβη

Ο συνοριοφύλακας δέχθηκε πυροβολισμό στην κοιλιά, το απόγευμα του Σαββάτου (20/7) στον Έβρο. Μάλιστα, τα πυρά εκτοξεύθηκαν από αγνώστους που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, ο συνοριοφύλακας πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν σε περιπολία με συναδέλφους του στην παραποτάμια περιοχή, ενώ μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ