ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ισραήλ ο Σούνακ – Εκφράζει αλληλεγγύη στον Νετανιάχου

Ο Ρίσι Σούνακ κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος έφτασε στην ισραηλινή πρωτεύουσα νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

«Πάνω από όλα, είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον ισραηλινό λαό. Έχετε υποστεί μια ανείπωτη, φρικτή τρομοκρατική ενέργεια και θέλω να γνωρίζετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και εγώ είμαστε δίπλα σας», τόνισε ο Σούνακ κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

«Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και πάρα πολλές ζωές χάθηκαν μετά τη φρικτή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς», είπε ο Σουνάκ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν μια «ανείπωτη, φρικιαστική πράξη τρομοκρατίας» και επανέλαβε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ.

«Ανυπομονώ για τις συναντήσεις μου αργότερα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο και ελπίζω ότι θα είναι πολύ παραγωγικές», είπε ο Σουνάκ.

Σε προηγούμενη δήλωση, είπε ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη που προκάλεσε μαζικά θύματα Παλαιστίνιους θα πρέπει να είναι «καμπή για τους ηγέτες στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, ώστε να ενωθούν για να αποφύγουν περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης», προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα είναι στην «πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει να ανοίξει ένας διάδρομος που θα επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό και θα επιτρέψει στους Βρετανούς υπηκόους που έχουν παγιδευτεί στη Γάζα να φύγουν.

Παράλληλα με το ταξίδι του Βρετανού πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών του Τζέιμς Κλέβερλι πρόκειται να επισκεφθεί την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Κατάρ «τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης