ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός πρόεδρος, μόνος τα βράδια στο γραφείο...

Αμερικανός πρόεδρος, μόνος τα βράδια στο γραφείο...
REUTERS/Carlos Barria

Όταν κλείνουν τα φώτα του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών περνάει χρόνο μόνος του στο Οβάλ γραφείο.

Πολλές φορές πρέπει να μείνει παραπάνω και να δουλέψει ή για να κάνει πρόβα στις ομιλίες του. Όμως υπάρχουν και στιγμές που απλά χαλαρώνει. Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε κάποιες «μυστικές» πληροφορίες, για τη βραδινή ρουτίνα του προέδρου, όπως αποκάλυψαν κοντινά του πρόσωπα.

Νυχτερινή εργασία

Πολλές φορές η δουλειά ενός πλανητάρχη δεν έχει ωράριο και δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος ξενυχτά πάνω από χαρτιά ή σε συναντήσεις. Αρκετές φορές, οι συναντήσεις του ή οι τηλεφωνικές επικοινωνίες κρατάνε έως τις πρωινές ώρες. Κουράζεται; Ασφαλώς, αλλά έρευνα έχει δείξει ότι όταν είμαστε κουρασμένοι, είμαστε και πιο δημιουργικοί.

Αμύγδαλα και νερό

Κάθε βράδυ ο πρόεδρος τρώει επτά αλατισμένα αμύγδαλα –ούτε έξι, ούτε οχτώ- καθώς προσέχει τη διατροφή αλλά και την υγεία του. Επίσης, σπάνια πίνει καφέ. Είναι μια από τις απαγορεύσεις που έχει θέσει στον εαυτό του. Αντίθετα, πίνει άφθονο νερό, ενώ αποφεύγει και τα ανθρακούχα αναψυκτικά.

Αθλητικοί αγώνες

Τα δύσκολα βράδια που περικλείουν έγγραφα το γραφείο του προέδρου, υπάρχει πάντα μια οθόνη που παίζει κάποιον αγώνα. Βλέποντας κίνηση, αυξάνονται οι ρυθμοί της καρδιά και η ροή του αίματος. Ουσιαστικά, τα αποτελέσματα είναι ίδια με αυτά της ολιγόλεπτης άσκησης. Ο πρόεδρος ξέρει τι κάνει.

Παιχνίδια Μνήμης

Το iPad είναι ένα από τα αντικείμενα που δεν αποχωρίζεται ποτέ ο Ομπάμα. Ένας από τους κύριους λόγους είναι γιατί παίζει παιχνίδια μνήμης. Αυτού του είδους οι δραστηριότητες βοηθούν στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ και στην υγεία του εγκεφάλου. Σε ένα από τα σποτ του, η Μισέλ του άρπαξε το iPad καθώς πολλές φορές ξεχνιέται και παίζει λίγο παραπάνω.

Ύπνος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κοιμάται γύρω στις 02:00 και ξυπνάει στις 07:00. Αυτό είναι το φυσιολογικό ωράριο ύπνου του και δεν είναι καθόλου υγιές. Πολλές φορές κουράζεται τόσο που κοιμάται ή ξεκουράζεται για λίγη ώρα στον καναπέ του γραφείου του.

Αυτές είναι οι βραδινές συνήθειες του πλανητάρχη, το πολύ για τους επόμενους έξι μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ