Συγκρούσεις σε διαμαρτυρία στη Γαλλία για τη διάνοιξη σήραγγας
Ανανεώθηκε:
Περισσότεροι από 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές χθες Σάββατο στη Σαβοΐα στη Γαλλία, στο περιθώριο διαμαρτυρίας κατά της διάνοιξης σήραγγας που θα εξυπηρετεί σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας στις Άλπεις.
Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κοιλάδα Μοριέν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διάνοιξη σήραγγας που θα εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική σύνδεση της Λυών με το Τορίνο της Ιταλίας. Ανάμεσά τους ήταν σχεδόν 300 κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ αναφέρθηκε ο τραυματισμός ενός διαδηλωτή, σύμφωνα με τον νομάρχη Φρανσουά Ραβιέ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν γνωστοποίησε τον αριθμό των τραυματισμένων αστυνομικών μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
Στη διάρκεια συνοριακών ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 400 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μαχαίρια και σφυριά, ενώ 96 «γνώριμοι στις υπηρεσίες ασφαλείας» εστάλησαν πίσω στην Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μακρόν: Ενθουσιάστηκε με τον Μασκ και του ζήτησε να επενδύσει στη Γαλλία
Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για 17η φορά
«Το Παρίσι πρέπει να μάθει να ζει με τα ποντίκια του» - Νέα προσέγγιση επιχειρεί η δήμαρχος
Ιταλία και Πολωνία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν
22:16
«Δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη στάση της Ουάσινγκτον» για τη Γροιλανδία, λέει ο ΥΠΕΞ της Δανίας
22:04
Λαβρόφ: Η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν - Αιχμές κατά των ΗΠΑ
21:56
Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
21:44