Ουκρανία: Η Wagner οχυρώνει τη Ρωσία και εκπαιδεύει μαχητές για τα σύνορα

Οχυρό στα σύνορα με την Ουκρανία θα κατασκευάσει η ομάδα μισθοφόρων Wagner για υπερασπιστεί τη Ρωσία και θα εκπαιδεύσει μαχητές, όπως δήλωσε την Παρασκευή (11/11) ο επικεφαλής της ομάδας Εβγκένι Πριγκόζιν.
«Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρία Wagner βοηθά και θα βοηθήσει τον πληθυσμό των περιοχών των συνόρων (με την Ουκρανία) να λάβει εκπαίδευση, να κατασκευάσει εγκαταστάσεις, να προετοιμάσει τους ανθρώπους και να οργανώσει πολιτοφυλακές», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της εταιρίας του Concord.
Δεν δημοσιοποίησε περισσότερα στοιχεία για να αποδείξει τα λεγόμενά του.
Όπως είπε, αυτές οι νέες δραστηριότητες ξεκίνησαν στις ρωσικές περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, που πλήττονται τακτικά τους τελευταίους μήνες από πυρά που αποδίδονται από τη Μόσχα στον ουκρανικό στρατό.
Σκοπός είναι, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, να κατασκευαστούν «οχυρωματικά έργα και να δημιουργηθούν κέντρα εκπαίδευσης πολιτοφυλακών στις συνοριακές περιοχές».
«Όποιος θέλει ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο. Πρέπει πάντοτε να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τη γη του», πρόσθεσε.
Από το 2014, οι μισθοφόροι του ομίλου Wagner κατηγορούνται ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν σε πολλές ζώνες συγκρούσεων, από τη Συρία μέχρι την Ουκρανία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.
Τους τελευταίους μήνες, ο όμιλος δραστηριοποιείται ενεργά στο ουκρανικό μέτωπο, σε υποστήριξη του ρωσικού στρατού. Ο Πριγκόζιν κατηγορείται ότι περιοδεύει στις φυλακές της Ρωσίας προκειμένου να στρατολογήσει κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, προσφέροντάς τους ως αντάλλαγμα μειώσεις ποινής.
Τον Σεπτέμβριο, ο Εβγκένι Πριγκόζιν, 61 ετών, παραδέχθηκε, αφού το αρνείτο επί χρόνια, πως ίδρυσε αυτό τον παραστρατιωτικό όμιλο. Αυτή την εβδομάδα είπε επίσης πως είχε διεξαγάγει επιχειρήσεις εκλογικού επηρεασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πλέον, λειτουργεί στη Ρωσία εντελώς απροκάλυπτα, ένδειξη μιας κάποιας αύξησης ισχύος μετά την επίθεση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία και την έναρξη της επιστράτευσης στη χώρα έπειτα από τις ήττες του ρωσικού στρατού στο μέτωπο.
Έτσι,τον Οκτώβριο εγκαινίασε με μεγάλη λαμπρότητα σε ένα γυάλινο κτίριο στην Αγία Πετρούπολη, τα κεντρικά γραφεία της «ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Wagner».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χερσώνα: Ολοκληρώθηκε η ρωσική απόσυρση ισχυρίζεται η Μόσχα

Γερμανία: Γιατί η Ρωσία οπισθοχώρησε στη Χερσώνα - Οι εκτιμήσεις αναλυτών

Eβγκένι Πριγκόζιν: Από «σεφ του Πούτιν», επικεφαλής μισθοφόρων στην ομάδα Wagner

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας αρχίζει την εκστρατεία της εαρινής επιστράτευσης για 160.000 νέους
21:38
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 50χρονος που είχε εξαφανιστεί στη Σίνδο - Με εγκαύματα η σορός του
21:29
«ΘΑ ΑΣΚΗΣΩ ΕΦΕΣΗ»: Απάντηση Λεπέν: «Η καταδίκη μου ήταν πολιτική απόφαση - Το δικαστήριο υπάκουσε σε εντολές»
21:21
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Ηλεία: Καταστροφές σε ελαιώνες, αμπέλια και καρποφόρα (pics)
21:16