ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Δολοφονία ομήρου από ισλαμιστές

Φιλιππίνες: Δολοφονία ομήρου από ισλαμιστές
Στα δεξιά ο Τζον Ριντσντελ Video Capture

Ο Τζόν Ρίντσντελ , ένας Καναδός ο οποίος ήταν για μήνες όμηρος στα χέρια ισλαμιστών στις Φιλιππίνες, δολοφονήθηκε  από αυτούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό .

«Πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονία η ευθύνη για την οποία βαρύνει αποκλειστικά την τρομοκρατική ομάδα που τον κρατούσε όμηρο», είπε ο Τριντό δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο γεγονός πως ο Καναδάς καταδικάζει «την βιαιότητα αυτού του αχρείαστου θανάτου», μεταδίδει το CNN.

O Ρίντσντελ βρίσκονταν σε ομηρία από τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους. Τον προηγούμενο μήνα οι ισλαμιστές της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ που τον κρατούσαν όμηρο έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Ριντσντελ και οι άλλοι όμηροι στέκονται μπροστά σε οπλισμένους ένοπλους μασκοφόρους άντρες.
Ένας από του μασκοφόρους απειλεί να κάνει «κάτι τρομακτικό στους αιχμαλώτους» αν δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις των ισλαμιστών, στις οποίες περιλαμβάνονταν και λύτρα.

Πάντως, ο Τριντό ανακοίνωσε επιπλέον πως ο Καναδάς δε θα αποκαλύψει καμιά πληροφορία που θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τη ζωή των άλλων ομήρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ