ΚΟΣΜΟΣ

Μαχητής της Χαμάς ήταν ο βομβιστής του Ισραήλ

Μαχητής της Χαμάς ήταν ο βομβιστής του Ισραήλ
REUTERS/ STRINGER

Ο άντρας που ανατινάχτηκε τη Δευτέρα σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τον τραυματισμό 16 ανθρώπων, ήταν μαχητής της Χαμάς.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφόρησης τον ταυτοποίησε ως τον Αμπντέλ-Χαμίντ Αμπού Σρουρ, από το στρατόπεδο προσφύγων κοντά στη Βηθλεέμ. Ήταν μέλος της ταξιαρχίας Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμιστικής Οργάνωσης της Χαμάς.

Ο βομβιστής είχε τραυματιστεί κατά την έκρηξη και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, όπου κατέληξε σήμερα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου. Οι ισραηλινές αρχές διεξάγουν έρευνα για το συμβάν, δεν έχουν δώσει, ωστόσο, λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Από την έκρηξη της Δευτέρας στο λεωφορείο τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι, ενώ προκλήθηκε φωτιά και σε διπλανό λεωφορείο. Πηγές από το ιατρικό προσωπικό ανέφεραν, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ότι έξι τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο, όπου τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη, ενώ στους υπόλοιπους έχει δοθεί εξιτήριο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου σε ομιλία του λίγες ώρες μετά το συμβάν, συνέδεσε την επίθεση με το κύμα βίας στους δρόμους της Παλαιστίνης τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι επιθέσεις σε ισραηλινά λεωφορεία από βομβιστές αυτοκτονίας αποτελούσαν ‘υπογραφή’ της εξέγερσης των Παλαιστινίων την περίοδο 200-2005, αλλά έκτοτε είναι σπάνια.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ