ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;
Twitter / ShortList Magazine

Ένα μυστήριο για την περιοχή στον βόρειο Ατλαντικό γνωστή και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων», πλανάται εδώ και χρόνια. Εξαφανίσεις πλοίων, εξαφανίσεις αεροσκαφών και παύσεις χρόνου, είναι λίγα από τα «περίεργα φαινόμενα» που έχουν σημειωθεί στο πλαίσιο θεωριών συνομωσίας και έχουν αποδοθεί μέχρι και σε εξωγήινες δυνάμεις.

Νορβηγοί επιστήμονες ήρθαν να δώσουν απαντήσεις σε αυτό το φαινόμενο. Το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής και οι ερευνητές του θεωρούν ότι πίσω από το μυστήριο κρύβονται υποβρύχιες εκρήξεις που έχουν δημιουργηθεί από υποθαλάσσιες εκρήξεις μεθανίου.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε καταρρίπτονται όλες οι θεωρίες που έχουν σχηματιστεί κατά καιρούς για το Τρίγωνο του Διαβόλου.

Ιστορικά έχουν σημειωθεί οι εξής αναφορές: Τον Αύγουστο του 1800 δύο πλοία των ΗΠΑ, το «Ινσάρτζεντ» με 350 άτομα πλήρωμα και το «Πίνεριγκ» με 90 άτομα πλήρωμα, εξαφανίστηκαν στην περιοχή, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος.

Από τότε πολλά άλλα σκάφη χάθηκαν με ανάλογα μυστηριώδη τρόπο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου 1945 εξαφανίστηκαν πέντε αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα τύπου «Άβεντζερ» και ένα υδροπλάνο τύπου «Μάρτιν Μάρινερ».

Και 8.000 περίπου άνθρωποι φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί κατά καιρούς, χωρίς να έχουν βρεθεί στοιχεία από την αμερικανική ακτοφυλακή.

«Υπάρχουν πολλαπλοί γιγάντιοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία τεράστιων εκρήξεων αερίου» δήλωσαν οι ερευνητές στους 'Sunday Times'.

«Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης για την απελευθέρωση θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική».

Οι κρατήρες έχουν πλάτος ένα χιλιόμετρο και βάθος πενήντα μέτρων και είναι πολύ πιθανό, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι υποβρύχιες εκρήξεις να είναι ικανές να προκαλέσουν βύθιση πλοίων.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη θεωρία τους θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων.