ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Δεύτερη νύχτα στην εντατική για τον Μπόρις Τζόνσον - Φόβοι για «κενό εξουσίας»

Βρετανία: Δεύτερη νύχτα στην εντατική για τον Μπόρις Τζόνσον  - Φόβοι για «κενό εξουσίας»

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζει την παραμονή του στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον λαμβάνοντας θεωρία για τον κορωνοϊό μετά την επιδείνωση της υγείας του το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός παραμένει στο St Thomas Hospital του Λονδίνου βρισκόμενος «υπό στενή παρακολούθηση», σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Dowing Street.

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού είναι «σταθερή» και παραμένει «σε καλή διάθεση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπό του.

Το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζει πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα, ενώ οι Times του Λονδίνου μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο υψηλός πυρετός έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Σήμερα αναμένεται και νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Έκδηλη είναι η ανησυχία όλης της Βρετανίας για τις εξελίξεις, ενώ το αβέβαιο κλίμα επιτείνουν εκτιμήσεις ειδικών ότι ο Τζόνσον μπορεί να χρειαστεί έως και ένα μήνα για να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του όταν βγει από την εντατική, επικαλούμενοι αντίστοιχες εμπειρίες ανθρώπων που κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος χρίστηκε ως αντικαταστάτης του Τζόνσον στο διάστημα της νοσηλείας του, ηγήθηκε χθες της καθημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «θα τα καταφέρει».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσο καιρό θα είναι ο Τζόνσον στο νοσοκομείο και ο Ράαμπ δήλωσε ότι θα χρειασθεί συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου για να επιτύχει οποιαδήποτε σημαντική απόφαση, όπως η άρση του lockdown.

Ευχές από τον Αλ Σίσι

Τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση απέστειλε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι μέσω Twitter.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι «η Αίγυπτος εκτιμά τον ρόλο του Τζόνσον να ηγείται σθεναρά της χώρας του στον πόλεμο κατά του κορονοϊού».

Τέλος, ο Αιγύπτιος ηγέτης επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της χώρας του σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία ενώνει την ανθρωπότητα γύρω από ένα στόχο και δίνει ένα μάθημα για τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών του κόσμου.