ΚΟΣΜΟΣ

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας - Ρωσίας από 13χρονη που επινόησε το βιασμό της

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας - Ρωσίας από 13χρονη που επινόησε το βιασμό της
REUTERS/Nigel Treblin (φωτογραφία αρχείου)

Έφηβη από το Βερολίνο η οποία ισχυρίστηκε ότι απήχθη και βιάστηκε ομαδικά από μετανάστες, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στη Ρωσία και παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας - Γερμανίας.

Ωστόσο, η έφηβη, παραδέχθηκε πως επινόησε την ιστορία και είπε ότι την ώρα της εξαφάνισής της βρισκόταν με την θέλησή της με γερμανό άνδρα.

Το 13χρονο κορίτσι, μέλος της ρωσόφωνης κοινότητας του Βερολίνου, μετά από απουσία 30 ωρών από το σπίτι της τον περασμένο μήνα, ισχυρίστηκε ότι τρεις άνδρες αραβικής και τουρκικής καταγωγής την έβαλαν σε αυτοκίνητο και την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Η περιπέτεια του κοριτσιού έκανε το γύρο στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαδηλώσεις από ρωσο-γερμανικές κοινότητες αλλά και από ομάδες της δεξιάς. Ακόμη και ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές για κάλυψη του γεγονότος.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου, Martin Steltner, δήλωσε πως η νεαρή κοπέλα, παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα, μετά την ιατρική εξέταση που έδειξε ότι δεν είχε βιαστεί.

Η αστυνομία, μετά από έρευνα του κινητού τηλεφώνου της διαπίστωσε ότι την νύχτα της απουσίας της, ήταν με γερμανό άνδρα, είπε ο Steltner. O άνδρας και η μητέρα του επιβεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν στο σπίτι τους. Όπως διευκρίνησε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Βερολίνου, δεν είναι καμία σεξουαλική δραστηριότητα εκείνο το βράδυ.

Το κορίτσι, αποκάλυψε στους αστυνομικούς και κάτι άλλο. Ότι είχε σεξουαλική επαφή με δύο άνδρες μήνες πριν την εξαφάνισή της. Οι άνδρες, εντοπίσθηκαν και κρατήθηκαν για ανάκριση, επειδή το κορίτσι με το οποίο συνευρέθηκαν είναι ανήλικο. Και οι δύο παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, δήλωσε ο Steltner, υπογραμμίζοντας ότι ένας από τους δύο ήταν Τούρκος. Επίσης, είπε, ότι η κοπέλα αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο.

Υπενθιμίζεται ότι περισσότερα από 900 άτομα δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση από άνδρες αραβικής και αφρικανικής καταγωγής, κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Κολωνίας, με 523 από αυτά να αναφέρουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Παρόμοιες επιθέσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλες γερμανικές πόλεις

Berlin teen admits fabricating migrant gang-rape story, official says

By Nadine Schmidt and Tim Hume, CNN