ΚΟΣΜΟΣ

Ο Bρετανός δωρητής σπέρματος που έχει αφήσει έγκυες 800 γυναίκες

Ο Bρετανός δωρητής σπέρματος που έχει αφήσει έγκυες 800 γυναίκες
EPA

O αριθμός των γυναικών που χρησιμοποιούν δωρητές σπέρματος για να τεκνοποιήσουν αυξάνεται παγκοσμίως. 

Όμως για πολλές γυναίκες το κόστος της θεραπείας σε μια ιδιωτική κλινική είναι απαγορευτικό. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένες γυναίκες να καταφεύγουν σε μη πιστοποιημένες δωρητές, πράγμα που εγείρει ερωτηματικά στο αν βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ο 41χρονος Σάιμον Γουότσον είναι μη πιστοποιημένος δωρητής για περίπου 16 χρόνια, δίνοντας σπέρμα περίπου μια φορά την εβδομάδα.

«Συνήθως γεννιέται ένα παιδί την εβδομάδα. Ως τώρα πρέπει να έχουν γεννηθεί περίπου 800, οπότε σε περίπου τέσσερα χρόνια θα σπάσω το φράγμα των 1000 παιδιών» λέει σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Έχω παιδιά από την Ταϊβάν έως την Ισπανία. Θα ήθελα να έχω το παγκόσμιο ρεκόρ στο θέμα» αναφέρει.
Όπως αναφέρει το BBC ο Γουότσον χρεώνει 50 στερλίνες για τις υπηρεσίες του και οι περισσότεροι πελάτες του τον βρίσκουν στο Facebook.

Οι ερωτήσεις τους προφανώς έχουν να κάνουν με θέματα υγείας του Γουότσον. Συναντιούνται καταστήματα κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου και είτε χρησιμοποιούν δωμάτια ξενοδοχείου είτε τις δημόσιες τουαλέτες.

Ο Γούοτσον φέρνει μαζί του δοχείο σπέρματος και σύριγγα . Σημειωτέων πως κάνει εξετάσεις κάθε τρεις μήνες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ισχυρίζεται πως περίπου 1/3 των περιπτώσεων που εξυπηρετεί μένουν έγκυες με την πρώτη φορά.

«Αν πας σε κλινική γονιμότητας πρέπει να περάσεις μια σειρά από τεστ , συμβουλευτικές συνεδρίες και τελικά θα πληρώσεις και ένα σωρό χρήματα, όμως μιλώντας ρεαλιστικά αν πας σε έναν ιδιώτη δωρητή μπορείς να πάρεις αυτό που θες και να φύγεις» ισχυρίζεται ο Γουότσον.

Βέβαια περιπτώσεις σαν του Γουότσον δεν μπορούν να περάσουν χωρίς αντιδράσεις. Έτσι για την Λόρα Γούιτγενς από το Εθνικό Ίδρυμα Δωρητών οι μη ελεγχόμενοι δωρητές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών, ενώ πολλές φορές οι δωρητές απλά αναζητούν γυναίκες για σεξ χωρίς προφυλάξεις. Μπορεί κανείς να κάνει λόγο ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό», εξηγεί.