Ο ΠΟΥ συνδέει το επεξεργασμένο κρέας με τον καρκίνo – Οι χορτοφάγοι του Twitter νιώθουν δικαιωμένοι
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσιοποίησε τα ευρήματα μιας έρευνας χθες, με την οποία κατατάσσει το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, στην ίδια κατηγορία με το κάπνισμα και τον αμίαντο ως παράγοντες εμφάνισης καρκίνου.
Σύμφωνα με την έρευνα, ακόμη και δύο φέτες μπέικον μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο κατά 18%.
Κι αν εμείς οι κρεατοφάγοι πνιγήκαμε με τη μπουκιά λουκάνικου που τρώγαμε ενώ διαβάζαμε αυτή την είδηση, οι χορτοφάγοι – τουλάχιστον στο Twitter – αντέδρασαν με αυταρέσκεια.
Περίπου 34.000 θάνατοι από καρκίνο το χρόνο αποδίδονται από τον ΠΟΥ στην υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. Οι απελπισμένοι κρεατοφάγοι εξέφρασαν την ενόχληση τους.
Και μερικά ελληνικά
WHO links processed meat to cancer -- and vegetarians get smug on Twitter
του Will Heilpern, CNN