ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Χώρισε και κρατάει τα κέρδη από το λαχείο για τον εαυτό της

Ολλανδία: Χώρισε και κρατάει τα κέρδη από το λαχείο για τον εαυτό της
DEA / G. CIGOLINI

 Κέρδισε 2,1 εκατομμύρια ευρώ στο λαχείο, ξεκινά την καινούργια της ζωή και κυρίως δεν έχει υποχρέωση να μοιραστεί τα χρήματα με τον επί τριάντα χρόνια σύζυγο της.

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στο Άμστερνταμ η νικήτρια του πρωτοχρονιάτικου λαχείου του 2015 , η οποία βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγο της την εποχή της κλήρωσης, δεν υποχρεούται να μοιραστεί τα κέρδη μαζί του. Όπως αποφάσισε ο δικαστήριο, το λαχείο είχε αγοραστεί με πόρους της γυναίκας, ενώ το ζευγάρι είχε ήδη αναφέρει τα κοινά υπάρχοντα του την εποχή που κατατέθηκε η αίτηση διαζυγίου τον Οκτώβριου του 2014. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονταν το νικητήριο λαχείο. Το διαζύγιο τελικά εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Ο σύζυγος από την πλευρά του υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της κοινής τους ζωής το ζευγάρι αγόραζε πάντα λαχεία με χρήματα από το κοινό ταμείο, επομένως πρέπει τα χρήματα από τα κέρδη να μοιραστούν ισόποσα.

Όμως το δικαστήριο σημείωσε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο άντρας ζούσε με την καινούργια του φιλενάδα, επομένως η πρώην γυναίκα του πλήρωσε το λαχείο από την τσέπη της.

Η ειρωνεία για τον πρώην σύζυγο είναι πως το δικαστήριο διαμοίρασε άλλα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ζεύγους, τα οποία σε συνολική αξία δεν ξεπερνούν τα 10. 000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ