ΚΟΣΜΟΣ

Λιγότερες ζημιές από τις αναμενόμενες προκάλεσε η Πατρίσια

Λιγότερες ζημιές από τις αναμενόμενες προκάλεσε η Πατρίσια
Ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο Reuters

Εξασθενισμένος έφτασε στο Μεξικό ο τυφώνας Πατρίσια και προκάλεσε «λιγότερο σημαντικές ζημιές από τις προβλεπόμενες», δήλωσε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Ο τυφώνας, που είχε προαναγγελθεί ως ο χειρότερος στα χρονικά, έχει πλέον υποβιβαστεί στην κατηγορία 2, παραμένει όμως εξαιρετικά επικύνδυνος.

«Οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι ζημιές είναι λιγότερες από αυτές που αναμένονταν από έναν τυφώνα αυτού του μεγέθους», τόνισε ο Πένια Νιέτο σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το έθνος. «Ωστόσο, είναι σημαντικό οι πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια. Δεν μπορούμε ακόμη να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Επιμένω, το πιο επικίνδυνο μέρος της καταιγίδας δεν έχει ακόμη φθάσει στο έδαφός μας».

Ο πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο Πατρίσια θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στις ακτές στον Ειρηνικό, αλλά και στις κεντρικές και βορειοανατολικές πολιτείες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που μελετούν το φαινόμενο, ο τυφώνας Πατρίσια είναι πιο ισχυρός από τον τυφώνα Χαϊγιάν που άφησε πίσω του 7.350 νεκρούς και αγνοούμενους στις Φιλιππίνες, τον Νοέμβριο του 2013.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ