ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση ένοπλου Παλαιστίνιου με έναν στρατιώτη νεκρό σε κεντρικό σταθμό

Αιματηρή επίθεση ένοπλου Παλαιστίνιου με έναν στρατιώτη νεκρό σε κεντρικό σταθμό
Ισραηλινοί στρατιώτες σπεύδουν σε επίθεση στην Ιερουσαλήμ Lior Mizrahi/Getty Images

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στην πόλη Μπερσέμπα του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Σοράκα. Πρόκειται για στρατιώτη που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Νεκρός και ο Παλαιστίνιος ένοπλος.

Από την επίθεση τραυματίσθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ ενώ βρίσκονταν μέσα στο πλήθος που βρισκόταν εκεί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ ελέγχεται η ταυτότητα του δεύτερου δράστη.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, 11 άνθρωποι διακομίσθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ένας από αυτούς υπέκυψε κατά την άφιξη.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις αρχές του Ισραήλ αποσαφηνίζουν πως τελικά ο δράστης ήταν ένας και όχι δύο. Πλησάισε στρατιώτη και τον πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ του άρπαξε και το όπλο.

Ο τραυματίας ο οποίος θεωρήθηκε αρχικά πως ήταν δεύτερος δράστης είναι μετανάστης τον οποίον θεώρησε συνεργό του οπλοφόρου Ισραηλινός φύλακας.