ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο μελετά σχέδιο διάσωσης των εργατών της Volkswagen

Το Βερολίνο μελετά σχέδιο διάσωσης των εργατών της Volkswagen
Αρκετοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω του σκανδάλου Volkswagen Reuters/Marcelo del Pozo

Μαγειρεύουν γιατί... θα πεινάσουν στην Γερμανία με την Volkswagen. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η γερμανική κυβέρνηση μελετά σχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες να θέτουν τους εποχιακούς τους εργαζόμενους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Bild, το σχέδιο πα επιτρέπει στις εταιρείες να περικόπτουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων όταν ο κύκλος μια επιχείρησης μειώνεται και η κυβέρνησης θα αναλαμβάνει την αποζημίωση.

Σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο της χώρας, σήμερα, οι εποχιακοί εργαζόμενοι εξαιρούνται από το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όμως η υπόθεση Volkswagen φαίνεται να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στη γερμανική κυβέρνηση.

Το Βερολίνο θέλει να είναι προετοιμασμένο για την επερχόμενη περικοπή δαπανών στην Volkswagen, η οποία θεωρείται αναπόφευκτη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις μετρήσεις εκπομπής ρύπων, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει την εταιρεία σε περικοπές 1 δις. ευρώ το χρόνο. Αν το σχέδιο υλοποιηθεί, 6000 εποχιακοί εργαζόμενοι της Volkswagen θα υπαχθούν στη ρύθμιση.