ΚΟΣΜΟΣ

Οι πόλεμοι σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, υπό προϋποθέσεις ευνοούν τον Τραμπ

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΠΑ • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 02

Οι πόλεμοι σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, υπό προϋποθέσεις ευνοούν τον Τραμπ

00.00/20:16

Ακούγοντας τις ΗΠΑ. Λίγο πριν τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το CNN Greece ανοίγει έναν κύκλο συζητήσεων με ειδικούς σε θέματα διεθνών σχέσεων και γεωπολιτικής, για την επόμενη μέρα στον κόσμο ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης. Ευρωατλαντικές σχέσεις, Μεσόγειος, Ελληνοτουρκικά, Κύπρος, Μέση Ανατολή και φυσικά Ρωσία και πόλεμος στη Ουκρανία είναι τα μεγάλα θέματα που θα συνεχίσουν να απασχολούν την ευρύτερη γειτονία μας και θα αντιμετωπιστούν από την επόμενη χρονιά ίσως μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, ίσως και όχι. Μένει να το δούμε και για όλα αυτά θα συζητήσουμε με τους καλεσμένους μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΠΑ • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Οδεύοντας προς τις αμερικανικές εκλογές οι Δημοκρατικοί θα επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο το ερώτημα αν ο Τραμπ θα πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος με δεδομένη την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την τοξική διχόνοια που επικρατεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ, υποστηρίζει μιλώντας στο CNN Greece ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία θα μπορούσε να ευνοήσει τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει πει ότι επί των ημερών του δεν έγινε κανένας πόλεμος και ότι θα σταματήσει τους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με τις διεθνείς αγορές, ο κ. Δεσποτόπουλος υποστηρίζει ότι είναι μάλλον αδιάφορο το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές καθώς οι αγορές ενδιαφέρονται πρωτίστως στο να τελειώσουν οι εκλογές και να επανέλθει η κανονικότητα στην πολιτική ζωή.

O κ. Δεσποτόπουλος υποστηρίζει ότι η δυτική βοήθεια στην Ουκρανία έχει αρχίσει να φτάνει στα όριά της αλλά οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν ακόμη και με Τραμπ να έχουν μια σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις Αμερικανικές εκλογές 2024 ΕΔΩ