ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα
Eurokinissi

Πολύ υψηλός παραμένει και για την σημερινή ημέρα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής και Εύβοιας, καθώς και για τα νησιά Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη.

Υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και για τα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Λέσβο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μόνο το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Λαγανά Ζακύνθου, Δαφνίλα Κέρκυρας, Ρυτό Κορινθίας και Ροδινά Ηλείας. Στις συγκεκριμένες πυρκαγιές παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή τους.

Οι φωτιές που είχαν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά παραμένουν οριοθετημένες.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Διάσελα Ηλείας.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ