ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι χώροι λατρείας των μουσουλμάνων

Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι χώροι λατρείας των μουσουλμάνων
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στη πλήρη χαρτογράφηση όλων των άτυπων χώρων λατρείας μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική, έχουν προχωρήσει οι Αρχές ασφαλείας.

Σημεία σε όλο το νομό που λειτουργούν ως τόποι λατρείας στους οποίους συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι έχουν χαρτογραφηθεί με πλήρη διεύθυνση, αριθμό ατόμων που τους επισκέπτονται αλλά κυρίως αν τα άτομα που χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς γίνονται δέκτες ακραίων κηρυγμάτων.

Πριν από λίγους μήνες ο Νίκος Τόσκας έδωσε εντολή για την διερεύνηση και καταγραφή αυτών των σημείων, ώστε η ΕΛΑΣ να έχει σαφή και αποτυπωμένη εικόνα μετά μάλιστα και τα αλλεπάλληλα αιματηρά χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών στην Ευρώπη.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, ενώ ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η δεύτερη γενιά μουσουλμάνων, παρ΄όλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει στους χώρους που συναθροίζονται μουσουλμάνοι, σεβόμενοι ασφαλώς και το γεγονός ότι εκεί εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μουσουλμάνοι που ζουν ειρηνικά στη χώρα μας ...» μας ανάφερε στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή ενεργά υπάρχουν 80 χώροι λατρείας και από αυτούς οι 3 βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια άτομα δεν δίστασαν να εκφραστούν με σκληρό και ακραίο τρόπο για τον δυτικό κόσμο και τη ζωή σε αυτές τις χώρες.

Η εντολή που έχει δοθεί μετά από αυτή τη διαπίστωση ήταν να απλωθεί δίχτυ ενημέρωσης και πληροφοριών για τα όσα συμβαίνουν σε αυτούς τους τρεις χώρους.

Οι αναφορές που φτάνουν στην ΕΛΑΣ είναι καθημερινές για το πότε ανοίγουν και ποια ώρα κλείνουν οι συγκεκριμένοι χώροι, πόσα και κυρίως, ποια άτομα τους επισκέφτηκαν, και πάνω από όλα τι ελέχθη στα κηρύγματα των ιμάμηδων και αν η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι ακραία ή ακόμα και αν δικαιολογούν τα φρικτά εγκλήματα ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Όμως οι Αρχές ενημερώνονται και για το παρελθόν των μουσουλμάνων που πηγαίνουν στους τρεις αυτούς χώρους λατρείας, δηλαδή πόσοι και ποιοι είχαν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν και πότε επέστρεψαν. Συμπληρωματικά σε όλο αυτό το πλέγμα ασφαλείας απέναντι σε ακραία άτομα θα πρέπει κανείς να υπολογίζει ότι ήδη από την αρχή του πολέμου στη Συρία, πέντε άτομα που έφυγαν από την Ελλάδα για να πάνε και να πολεμήσουν στη χώρα τους, δεν έχουν επιστρέψει ακόμα, και οι συγγενείς τους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση.

Πάντως έχει ήδη ζητηθεί από τις επίσημες αρχές της μουσουλμανικής κοινότητας να είναι σε συνεχή επαφή με τις Αρχές και να τους μεταφέρουν κάθε ύποπτο που θα πέσει στην αντίληψη τους όπως η αλλαγή στάσης ορισμένων μουσουλμάνων και κυρίως ο σχολιασμός από πλευράς τους των δολοφονικών επιθέσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.