ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο μηχανογραφικό σύστημα, λέει το υπουργείο Μεταφορών

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο μηχανογραφικό σύστημα, λέει το υπουργείο Μεταφορών
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης στο μηχανογραφικό του σύστημα προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών, με βάση σημερινή του ανακοίνωση.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του CNN Greece που έκανε λόγο για βλάβη στον μηχανογραφικό εξοπλισμό του που είχε ως αποτέλεσμα επί αρκετές μέρες το "πάγωμα" των νέων ταξινομήσεων, μεταβιβάσεων, εκδόσεων διπλωμάτων και κάθε άλλης δραστηριότητας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, επί χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να υλοποιήσουν ένα νέο, σύγχρονο, συνολικό ηλεκτρονικό σύστημα για τις μεταφορές.

"Ήταν ένα ακόμη βαλτωμένο έργο, που οδηγεί για πολλά χρόνια το Υπουργείο Μεταφορών και τις υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας να είναι εξαρτημένες από έναν και μόνο μειοδότη, για τη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος", σημειώνει.

Προσδιορίζει μάλιστα ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου και την μεταφορά των δεδομένων του υπάρχοντος συστήματος σε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα, έργο που όπως διευκρινίζει θα ολοκληρωθεί την επόμενη διετία.

Εξηγεί πως η έλλειψη σε έντυπα αδειών κυκλοφορίας οφείλεται στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Καταναλωτή απέβη άγονος, επαναλήφθηκε το 2014, κατακυρώθηκε η προμήθεια και η εκτύπωση 3.200.000 αδειών κυκλοφορίας στη μειοδότρια εταιρεία και οι άδειες θα παραδοθούν το Φεβρουάριο 2016.

Επίσης, το υπουργείο επίσημαίνει πως για να μη παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα με έλλειψη αδειών κυκλοφορίας, προκήρυξε νέο διαγωνισμό, ο οποίος και θα διενεργηθεί τη 18η Δεκεμβρίου 2015, για την προμήθεια και εκτύπωση 2.800.000 αδειών κυκλοφορίας.

Διαβεβαιώνει ότι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων υπάρχουν σήμερα σε όλες τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και πως βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονικός ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια πινακίδων όλων των κατηγοριών οχημάτων και σε ουδεμία περίπτωση θα παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα έλλειψης πινακίδων.