ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
CNN Greece

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια και ιδιαίτερα στην οδό Στουρνάρη.

Ομάδα κουκουλοφόρων εξαπέλυσε πετροπόλεμο εναντίον των ΜΑΤ, ενώ έγιναν ρίψεις μολότοφ, λίγο πιο χαμηλά στη Στουρνάρη.

Ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν για ώρες, με τους κουκουλοφόρους να πετούν κατά διαστήματα χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πέτρες. Η αστυνομία είναι παρατεταγμένη επί της Στουρνάρη και τους απωθεί προς την πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε περιστατικό με πλιάτσικο από αντιεξουσιαστές σε κατάσταση επί της Σπύρου Μερκούρη και στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες της αστυνομίας.

Σε άλλο περιστατικό, αντιεξουσιαστές παραβίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια, έλυσαν το χειρόφρενο, με σκοπό να παρασύρει στην πορεία του τηλεοπτικά συνεργεία και αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη, ωστόσο το όχημα κλείδωσε το τιμόνι και προσέκρουσε σε κολονάκι στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για συλλήψεις και προσαγωγές, φαίνεται πως υπάρχουν τουλάχιστον 7 συλλήψεις και πάνω από 21 προσαγωγές.

Η κατάσταση κάπως ηρέμησε αργά το βράδυ αν και σημειώνονταν σποραδικές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία.