ΕΛΛΑΔΑ

Μαφιόζος του κυκλώματος λοιδωρεί τη Δικαιοσύνη μέσω FB

Μαφιόζος του κυκλώματος  λοιδωρεί τη Δικαιοσύνη μέσω FB

Κωδικές ονομασίες, κωδικοποιημένες φράσεις και σελίδες στο facebook, όπου τα μέλη της μαφίας πόσταραν φωτογραφίες και διασκέδαζαν. Όπως αυτή η φωτογραφία που φέρει στη δημοσιότητα το CNN Greece.

Μέλος της ομάδας φωτογραφίζεται χαμογελώντας στα δικαστικά έδρανα, παριστάνοντας τον δικαστή και ανεβάζει τη φωτογραφία στο facebook. Φαίνεται πως τα μέλη της συμμορίας ήταν τόσο σίγουρα πως η δράση τους δεν θα γίνει αντιληπτή από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που έφταναν μέχρι και στην ειρωνεία.

Τα μέλη της συμμορίας εκτός από τις φωτογραφίες δεν δίστασαν να ποστάρουν και βίντεο στα οποία φαίνονται οι ίδιοι να πραγματοποιούν εικονικές δίκες στις άδειες δικαστικές αίθουσες παριστάνοντας τους δικαστές.

Ο Παχύς Βενιζέλος, ο Μαραντίνη σατανάς, ο Χαζούλης, ο Μπάμπης φλου, ο Πιν Παν, ο Μαρτέλης, ο Σέφκης κι ο Παρταούλας είναι τα κωδικά ονόματα που χρησιμοποιούσε η αδίστακτη συμμορία που μετρά περισσότερες από 3000 κλοπές και διαρρήξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

Το CNN Greece δημοσιεύει αποκλειστικά στοιχεία με τις φράσεις κλειδιά που χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να ξεφεύγουν από τις αρχές.

  • «πάμε για μπάλα ή 5χ5»
  • «πάμε για δουλεια»
  • «πάμε βόλτα»
  • «μπουκι»
  • «πιριμάσκι»

Οι παραπάνω φράσεις στην γλώσσα των μελών της συμμορίας σήμαιναν, «πάμε για κλοπή».

Με τις λέξεις «ράδιο», «ραδιόφωνο», «κασετόφωνο», «cd» οι εγκληματίες εννοούσαν τον ασύρματο, τον οποίο είχαν στη διάθεσή τους, απ’ όπου άκουγαν την συχνότητα της ελληνικής αστυνομίας, κι έτσι, αν τα περιπολικά ήταν κοντά, την ώρα που οι κακοποιοί ήταν μέσα σε κάποιο σπίτι, ειδοποιούσαν του συνεργούς τους.

Η φράση «Έχω Έλληνα», σήμαινε «έχω πληροφοριοδότη».

Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε για τη δράση της έναν «στόλο» από οχήματα, με μεγάλη ιπποδύναμη -κατά κανόνα- και μάλιστα, πολλές φορές οι κατηγορούμενοι μεταβίβαζαν εικονικά ή σε ανύπαρκτα πρόσωπα τα οχήματα για να χάνονται τα ίχνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε έναν μήνα μέλη της συμμορίας άλλαξαν τέσσερις φορές το χρώμα του αυτοκινήτου τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι ακόμα κι αν τους είχε δει κάποιος μάρτυρας, έξω από κάποιο σπίτι το οποίο είχαν κλέψει, δεν θα μπορούσαν να αποδείξουν στις αρχές ότι πράγματι είχαν σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οι κακοποιοί μετά πό κάθε κλοπή πήγαιναν τα αυτοκίνητα για βιολογικό καθαρισμό έτσι ώστε να καταστραφούν τα αποτυπώματα αλλά και το DNA.

Από τους 87 κατηγορούμενους, οι 60 δήλωναν άεργοι αν και ζούσαν σε πολυτελή σπίτια και οδηγούσαν ακριβά αυτοκίνητα.

Και ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι η δράση τους μπορεί να ξεπεράσει και τις 5.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, το CNN Greece φέρνει στη δημοσιότητα αποκλεισμούς διαλόγους που είχαν μεταξύ τους τα μέλη της συμμορία που σχετίζονται με τα «που» και το «πως» θα χτυπήσουν.

Όπως έχει αποκαλύψει ήδη πρώτο το CNN Greece, οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν και τη ξεχασμένη διάλεκτο των ρομά, κυρίως όταν μιλούσαν στα τηλέφωνα, ώστε να μην μπορεί κανένας να τους καταλάβει.

Οι διάλογοι των μελών της συμμορίας

Α' κατηγορούμενος: «...άκου, πήγαινε το αυτοκίνητο στον Μήτσο... ρώτα τον αν θα το τελειώσει σήμερα. Εγώ θα πάω να πάρω κινητό. Εσείς πάρτε κάρτες πηγαίνετε πάρτε τον Ρόκυ, φτιάξτε τη λάμπα του αυτοκινήτου που είναι καμένη και πλύνετε το αμάξι."
Β' κατηγορούμενος: «...το αυτοκίνητο θα πάει να το πάρει με την ΕΛΠΑ;»
Α' κατηγορούμενος: «...μόλις το πάρουμε, να το πλύνουμε, να το κρύψουμε σε ένα παρκινγκ, να του αλλάξουμε χρώμα να του κάνουμε 2 ή3 μεταβιβάσεις και να το ξαναδουλέψουμε» (εννοεί να το χρησιμοποιήσουν ξανά για κλοπές)

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες υπάρχουν και καταγεγραμμένοι διάλογοι με κλεπταποδόχους.

Α' κατηγορούμενος: «...μπορείς να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα, γιατί είναι πολλά και καλά;» (εννοεί κλεμμένα αντικείμενα)
Β' κατηγορούμενος: «....που;»
Α' κατηγορούμενος: «Αθήνα»
Β' κατηγορούμενος: «...τι είναι; τι είναι; τι πράγματα είναι;;"
Α' κατηγορούμενος: «..ROLEX,CARTIER,BULGARI»