ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνητική αγωνία για την απόφαση του ΣτΕ

Κυβερνητική αγωνία για την απόφαση του ΣτΕ

Στις 24 και 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δύο κρίσιμες συνεδριάσεις, κεκλεισμένων των θυρών, της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας (24/10) θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του. Ο κ. Παπαγεωργίου, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού

Νίκος Παππάς: Ο Θεός ξέρει τι θα γίνει αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «τυχόν ακύρωση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση και θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους νέους παίκτες».

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει. Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε την ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ και είπε: «Ο πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες συγκρότησης, αν είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα ήμασταν σε διαφορετική κατάσταση. Δεν συνέβη, προχωρήσαμε στη διεξαγωγή της διαδικασίας».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «μεθοδευμένη άρνηση» στη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Στην Ελλάδα τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε στρέβλωση οι πάροχοι περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου» ανέφερε ο κ. Παππάς και ζήτησε τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ να πουν «γιατί δεν έκαναν τον διαγωνισμό και ποια τηλέφωνα σηκώθηκαν».

Όσον αφορά στην τροπολογία βάσει της οποίας θα πρέπει να κλείσουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι θα την επανακαταθέσει, ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο προκειμένου να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις. «Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πάντα προσπάθειες για ευρύτερες συναινέσεις. Αν υπάρχουν ιδέες για βελτίωση και θα τις λάβουμε υπόψη», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν σημείωσε ότι «με το υφιστάμενο καθεστώς θα επικρατούσε χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και διαρκώς μειούμενη απασχόληση, ενώ με τον κυβερνητικό νόμο εξασφαλίζονται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας που θα αυξηθούν».

«Οι αποτυχόντες βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, ενώ θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε κάποιες επιχειρηματικές επιλογές, για να διασώσουν τις θέσεις εργασίας» συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ