ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Ισχυρή Ελλάδα με ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα»

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Περιστέρι Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

«Η μεγάλη παρέλαση αποδεικνύει ότι η πατρίδα μας είναι ισχυρή με ένοπλες δυνάμεις που είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα για να αισθανόμαστε ασφαλείς.», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι που παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση. 

«Σε όλη την χώρα παρελαύνουν και οι μαθητές μας. Αυτοί είναι η δύναμη της χώρας και είναι χρέος μας να τους εξασφαλίσουμε τα επαρκή εφόδια για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη», πρόσθεσε.

«Η δημοκρατία χρειάζεται διαρκή φροντίδα»

Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που χρειάζεται διαρκή φροντίδα συμμετοχή πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο». «Να μάθουμε να συνυπάρχουμε παρα τις διάφορες μας και να προχωράμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Θυμόμαστε αυτούς που πριν από 84 χρόνια θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορέσουμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα διεξάγεται η μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας σήμερα είναι ισχυρή, με Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας μας, όπως εδώ στο Περιστέρι, που παρελαύνουν οι μαθητές μας από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Είναι η επόμενη γενιά. Αυτή είναι τελικά η ισχύς της, η δύναμη της χώρας.

Και χρέος μας είναι να μπορέσουμε σε αυτά τα παιδιά να τους εξασφαλίσουμε τα επαρκή εφόδια έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτόν των γονιών τους.

Αλλά να θυμούνται πάντα ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή, χρειάζεται πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο.

Γιατί μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μάθουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας και τελικά να προοδεύουμε και να προχωράμε μπροστά.

Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης, χρόνια πολλά.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης