28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑ

Live Θεσσαλονίκη: Οι αεροπορικές επιδείξεις, οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί και ο δακρυσμένος εύζωνας

Live Θεσσαλονίκη: Οι αεροπορικές επιδείξεις, οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί και ο δακρυσμένος εύζωνας
Δακρυσμένος εύζωνας ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας πραγματοποιείται με ιδιαίτερη λαμπρότητα από τις 11 το πρωί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα και ακολούθησαν τα στρατιωτικά, μηχανοκίνητα και πεζοπόρα.

Άρματα μάχης τεθωρακισμένα και leopard εντυπωσιάζουν τους παρευρισκόμενους, ενώ μαχητικά F16 και mirage πετούν σε άψογους σχηματισμούς πάνω από το Θερμαϊκό.

Ακόμη, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Τα βλέμματα τράβηξε και ένας Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς που συμμετείχε στην στρατιωτική παρέλαση ο οποίος δάκρυσε. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

dakrismenos euzonas

Στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Φέτος ο Σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου θα πετάξει το F16 της περίφημης Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς», στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο

Την κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα παρέστη στην κατάθεση στεφάνου που έγινε από την πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Την παρέλαση παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Parelasi thessaloniki

Παιδί κρατά την ελληνική σημαία

INTIME

Μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα και στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Οι παρελάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνονται παρουσία πολιτικών εκπροσώπων, και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.