ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών στην Κέρκυρα: Απολογούνται σήμερα οι πέντε συλληφθέντες

Φωτογραφία αρχείου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα, Τρίτη (15/10) οι πέντε συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα δωροληψίας και εκβιασμών φορολογουμένων πολιτών στην Κέρκυρα

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με τον υποδιευθυντή της εφορίας του νησιού που θεωρείται ως ο εγκέφαλος της σπείρας να αποδίδεται το σύνολο των κατηγοριών, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες.

Παρέμβαση της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος

Στο μεταξύ, έχει δοθεί η εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση του κυκλώματος από τον επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ήδη έχει διαταχθεί προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι επιλήψιμο, η ανεξάρτητη αρχή θα προχωρήσει σε οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια εντολή, θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος της Κέρκυρας.

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών εφοριακών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν είτε φορολογικά χρέη είτε είχαν να πάρουν επιστροφές από την Εφορία.

Ζητούσαν χρήματα για «εξυπηρετήσεις» και σε άλλες περιπτώσεις απαιτούσαν χρήματα από φορολογουμένους προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην προβούν σε έλεγχο.

Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας λογιστής, ο όποιος παρείχε στοιχεία στους επίορκους εφοριακούς.

Στη συνέχεια, αυτοί αναλάμβαναν δράση και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου τα θύματα να λάβουν νωρίτερα την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν, ή ακόμη και για να αποφύγουν ελέγχους.

«Πρέπει να προσέχουμε»: Οι συνομιλίες μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος στην Χαλκίδα

Πάντως μέσα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φαίνεται ότι κύκλωμα δεν κάμφθηκε καθόλου μετά την εξάρθρωση της συμμορίας των εφοριακών στην Χαλκίδα και μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«... Πρέπει να προσέχουμε εμείς, αυτοί ενεργούσαν επιπόλαια. Πρέπει να προσέχουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης