ΕΛΛΑΔΑ

Οι διάλογοι φωτιά των εφοριακών της Κέρκυρας - Οι «κωδικοί» και ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διάλογοι φωτιά των εφοριακών της Κέρκυρας - Οι «κωδικοί» και ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ.

<p>Τα ποσά που είχαν αποσπάσει τα μέλη του κυκλώματος</p>

ΕΛ.ΑΣ.

Πρωτοφανή μετρά αυτοπροστασίας έπαιρναν οι εφοριακοί στην Κέρκυρα για να καλύψουν τις παράνομες πράξεις τους καθώς είχε προηγηθεί η εξάρθρωση του κυκλώματος της Χαλκίδας και πίστευαν ότι με τα μετρα που χρησιμοποιούσαν δεν θα μπορούσαν ποτέ να συγκεντρώσουν στοιχεία σ βάρος τους οι ελληνικές αρχές

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες απέφευγαν να δίνουν λεπτομέρειες και πολλές φορές μιλούσαν με κωδικούς όμως ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. τις κατέγραφε και σε συνδυασμό με άλλες ανακριτικές πράξεις οι αρχές είχαν συγκεντρώσει όλο το παζλ

Χαρακτηριστικές είναι κάποιες από τις μεταξύ τους συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Εναλλακτικά αμα δεν έχεις τον ενδιάμεσο είναι αυτό που σου λέω, πες του ανθρώπου λοιπόν σε έναν φάκελο γράψε απ έξω "ισοζύγια - παραστατικά - αποδείξεις" να φανούν, δεν τον πειράζει, το αφήνει πάνω στο γραφείο σου. Ποιος θα πιστέψει ότι, που δεν, ποιος θα πιστέψει ότι ο άλλος έχει πάρει λεφτά, αφού δεν τα έπιασε ποτέ και δεν ... στο γραφείο. Πάνω στο γραφείο θα αφήσεις τα λεφτά σου; Λογικό είναι να τα πάρεις, να τα εξαφανίσεις, δεν θα τα αφήσεις εκεί πάνω. Και μάλιστα, αν δεν τον έχεις πιάσει καθόλου εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά και να υπήρχε περίπτωση και να τον βρουν, θα πεις εγώ ρε παιδιά, ένας φάκελος, το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Μπορεί να έχει μπει ο οποιοσδήποτε μέσα, που να ξέρω εγώ. Κάθε μέρα μου αφήνουν εδώ ελεγκτές, φακέλους, ιστορίες κτλ, μπήκε ένας φάκελος, δεν τον είχα προλάβει να τον δω, που να ξέρω. Δεν μπορεί να αποδειχθεί.

ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Δεν είναι τίποτα (ακατάληπτη φράση) σ'αυτή τη διαδικασία.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Τον πελάτη;

ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Ναι μήπως την στήνει ο άλλος.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Αποκλείειεται.

ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Μήπως την στήνει ο άλλος και με αυτά που γίνανε τώρα κάτσε.

dialogoi.jpg

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Ωραία. Κάνε του μία συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς, και μπορούμε τώρα αυτή, χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατι δρομολογούνται τώρα, βγαίνουνε τα προγράμματα, ξέρεις κάτι ινκόγκνιτο πες του, βγαίνουν τα προγράμματα για το ποιοί θα ελεγχθούνε ανα κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά απο σένα και να μην, να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η Υπηρεσία μαζί σου καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε τον ελεγκτή, κάνει άλλος την (ακατάληπτη φράση) αλλά δεν έχει το όνομα των άλλων. Ενδιαφέρεσαι;

ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΥ: Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε να ξαναδώ τον Α....ο.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Σου έχει πει οτι μέσα στο μήνα θα τα έχει δώσει;

ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΥ: Θέλει λίγο χρόνο, θέλει λίγο χρόνο τώρα γιατί πάει και αλλάζει την κατάσταση. Δεν βλέπω να νοικιάζει τα σπίτια.

Η ταρίφα

Οι συλληφθέντες ανάμεσα τους και ο υποδιευθυντής της εφορίας ζητούσαν μέχρι και 50 χιλιάδες ευρώ από τα θύματά τους και τα χρήματα τα μοιράζονταν με βάση την εμπλοκή του κάθε ελεγκτή στην υπόθεση.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Κυρίως λέω δε θέλω να μιλήσει. Αν μιλήσει θα το ακούσω. Αν τ'ακούσω λέω τα επόμενα 3-4 χρόνια θα βγουν όλα για έλεγχο και θα το βγάλω εγώ του λέω. Και θα πάει απέναντι και ότι του βγάλουν του βγάλανε. Και μετά λέω καλή του επιτυχία. Ξεκάθαρα. Ασε με λίγες μέρες μου λέει, θα το δω και θα σου πω. Αλλά μου λέει αυτά είναι πολλά μου λέει. Να πούμε 20 και για τα δύο. Πολύ λίγα του λέω. Κάνε κάτι καλύτερο.

ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Καλά είναι ρε προιστάμενε, καλά είναι.

ΥΠΟΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Οχι να σου πω.

ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Μην το πιέζεις άλλο, είναι παράξενοι αυτός εκεί κάτω ρε συ.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Να σου πω κάτι, είναι υπόθεση που είναι (ακατάληπτη φράση) λοιπόν.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Ε ωραία.

ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Θέλω να τους μαθαίνω. Να τους μαθαίνω γιατί οταν ρε π....η έχεις κλέψει 100 και σου ζητάνε να δώσεις απ'τα 100 τα 10.

dialogoi1.jpg

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος ενώ εμπλεκόμενος φέρεται να είναι και ένας λογιστής ,όπου σύμφωνα με την ερευνά των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ ήταν και το άτομο που παραλάμβανε τα χρήματα από τα θύματα.

Ένα από τα μέτρα προστασίας που έπαιρναν οι εφοριακοί ήταν να αποφεύγουν την επαφή με τα θύματά τους, καθώς και να παραλάβουν εκείνοι τους φακέλους με τις μίζες υπό το φόβο μήπως αξιωματικοί του εσωτερικών υποθέσεων τους παρακολουθούν