ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα στον Νέο Κόσμο που διώκονταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης

Περιπολικό της αστυνομίας

Intime

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (9/10), 55χρονη και 37χρονος, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης από αρχές της Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο ταυτόχρονης συντονισμένης επιχείρησης με τις Σουηδικές αρχές και μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με έτερα πέντε άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης επιχείρησης στη Σουηδική επικράτεια, κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος οικείου προσώπου του 37χρονου τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σουηδία.

Πώς έγινε η σύλληψη

Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Ελληνικών και Σουηδικών αρχών, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα του Τμήματος Αναζητήσεων η οποία έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση στοιχείων, εντόπισε τους συλληφθέντες να κινούνται στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Σημειώνεται ότι εντός της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet, εγγράφων και ρουχισμού, από τα οποία θα συλλεχθούν πληροφορίες, οι οποίες θα αποσταλούν στις Σουηδικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης