ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη 42χρονος Ιρανός που αναζητούσε η Interpol

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη 42χρονος Ιρανός που αναζητούσε η Interpol

Χειροπέδες σε συλληφθέντα από την ΕΛΑΣ 

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε δομή προσφύγων στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 42χρονος Ιρανός, ο οποίος καταζητούνταν με ερυθρά αγγελία από την Interpol για δολοφονία.

Ο 42χρονος, πέρασε στην Ελλάδα, από την Τουρκία, παριστάνοντας τον πρόσφυγα και έφτασε στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του Μαυροβουνίου, μαζί με τα δύο παιδιά του.

Αμέσως μετά τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης και κατόπιν της προβλεπόμενης έρευνας, μόλις μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή της καταγραφής, προέκυψε ότι ήταν καταζητούμενος από τις Αρχές της πατρίδας του μέσω της Interpol, για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Συγκεκριμένα εις βάρος του Ιρανού εκκρεμούσαν Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων που είχε εκδοθεί για ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη διέλευση συνόρων μέσω πλαστογραφίας και διατάραξης της δημόσιας τάξης, καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτης χώρας σε έδαφος Schengen.

Ο 42χρονος συνελήφθη αμέσως από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου που δρομολογεί την έκδοσή του στο Ιράν.

Τα δύο ανήλικα παιδιά του έχουν ήδη μεταφερθεί στην «Ηλιακτίδα», ειδική δομή που εδρεύει στη Μυτιλήνη για τις ευάλωτες ομάδες.