ΕΛΛΑΔΑ

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα

Μια τρυφερή αγκαλιά από τη Νάνα Μούσχουρη στον Μίμη Πλέσσα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο του στη Βούλα, τον Νοέμβριο του 2022.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του μεγάλου Ελληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Ο Αντώνης Σαμαράς

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μιμή Πλέσσα εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα προκαλεί βαθειά θλίψη. Ένας μοναδικός μουσικοσυνθέτης, ένας βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος, χάραξε την πολιτιστική ζωή της πατρίδας μας. Οι μελωδίες του ήταν, είναι, και θα είναι, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η Κυριακή Μάλαμα, βουλεύτρια και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:
«Ο Μίμης Πλέσσας ταξιδεύει για το Πάνθεον του Ελληνικού Πολιτισμού.
Ένας μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ένας εμπνευσμένος μουσικός, ένας μελωδικός άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας. Ο Μίμης Πλέσσας στις επτά δεκαετίες της δημιουργίας του προσέφερε όσο ελάχιστοι στην ελληνική μουσική, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση με τις μελωδίες του, με τις συνθέσεις του, με την αισθητική του για την τέχνη συνολικότερα. Η κληρονομιά που αφήνει στην Ελλάδα είναι ανεξίτηλη και σπουδαία. Ο μεγάλος αυτός δάσκαλος θα συνεχίσει να μας συντροφεύει από το Πάνθεον του Ελληνικού Πολιτισμού».

ΠΑΣΟΚ - Νίκος Ανδρουλάκης

Την «θλίψη του για τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη μας, Μίμη Πλέσσα» εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη μας, Μίμη Πλέσσα. Περπατήσαμε μαζί του στα μονοπάτια της τζαζ, του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού και τόσες γενιές έδεσαν τις αναμνήσεις τους με τις μελωδίες του» δήλωσε ο κ.Ανδρουλάκης με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Το ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:
«Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη και σεβασμό τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα, ο οποίος διένυσε δημιουργικά σχεδόν έναν αιώνα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Εξαιρετικός πιανίστας, μουσικός και συνθέτης, διέγραψε μεγάλη καλλιτεχνική πορεία, στη μουσική, πρωτίστως στον κινηματογράφο, στο θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, "περνώντας" με χαρακτηριστική άνεση από την τζαζ - η οποία υπήρξε η μεγάλη του αγάπη - στην ελαφρά μουσική, στο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες.

Ξεχωρίζοντας από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, ο Μίμης Πλέσσας, συνεργάστηκε με κορυφαίους στιχουργούς και ερμηνευτές, και μας δώρισε τραγούδια που δεν θα "παλιώσουν" ποτέ, πάντα θα ανεβαίνουν στα χείλη χιλιάδων ανθρώπων από γενιά σε γενιά» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Eλληνική Λύση

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε για τον μεγάλο Ελληνα συνθέτη:

«Πρωτοπόρος, πολυβραβευμένος, πολυγραφότατος. Αυτός ήταν με τρεις λέξεις ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται κοντά μας.

Βαθύτατος ο πόνος για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, βαθύτατη όμως και η ευγνωμοσύνη για τα αθάνατα αριστουργήματα που μας κληροδότησε».