ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία με τεράστια κινητοποίηση

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Eurokinissi

Αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές που ξέσπασαν στο νομό Ηλείας, ύστερα από την «τεράστια και άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, προσθέτει ότι εννέα διαφορετικές πυρκαγιές ξέσπασαν στο νομό Ηλείας μέσα σε ελάχιστες ώρες και με ριπές ανέμων 6-7 μποφόρ.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Με ριπές ανέμων 6-7 μποφόρ, μέσα σε ελάχιστες ώρες ξέσπασαν 9 (!) διαφορετικές πυρκαγιές στο νομό Ηλείας. Με τεράστια και άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων όλες οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν. Ειδικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Γεράκι Αμαλιάδας, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν σκληρή μάχη, ενώ ένας πυροσβέστης μας από την 6η Ομάδα Δασοκομάντος, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά και ευχαριστώ όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος για το επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν. Όσον αφορά τα αίτια των πυρκαγιών έχει επιληφθεί η ΔΑΕΕ, κλιμάκιο της οποίας ήδη έχει μεταβεί στην Ηλεία».

Τραυματίστηκε σοβαρά δασοκομάντο πυροσβέστης

Ο δασοκομάντο που τραυματίστηκε νωρίτερα στο πύρινο μέτωπο στη φωτιά στην Ήλιδα Ηλείας, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι ιατρικές βοήθειες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ο πυροσβέστης φέρεται να έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα.

Διακομίστηκε με ελικόπτερο Bell στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ώστε να υποβληθεί στις πρώτες εξετάσεις και θα αποφασιστεί αν στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Βελτιωμένη η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη των μετώπων στην Ηλεία, η εικόνα της πυρκαγιάς στο Γεράκι Αμαλιάδας εμφανίζεται βελτιωμένη. Από την εστία στη Νέα Μανωλάδα υπάρχουν μόνο καπνοί, ενώ οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά στο Πανόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του δήμου Ήλιδας Ηλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης