ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ήλιδα Ηλείας: Τραυματίστηκε σοβαρά δασοκομάντο πυροσβέστης

Φωτιά στην Ήλιδα Ηλείας: Τραυματίστηκε σοβαρά δασοκομάντο πυροσβέστης

Πυροσβεστικό όχημα σε κατάσβεση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι, όπου μαίνεται η μία από τις τρεις φωτιές που έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) στο νομό Ηλείας.

Ο δασοκομάντο μεταφέρεται με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι ιατρικές βοήθειες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο πυροσβέστης δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο πυροσβέστης φέρεται να έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα.

Διακομίστηκε με ελικόπτερο Bell στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ώστε να υποβληθεί στις πρώτες εξετάσεις και θα αποφασιστεί αν στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Βελτιωμένη η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη των μετώπων στην Ηλεία, η εικόνα της πυρκαγιάς στο Γεράκι Αμαλιάδας εμφανίζεται βελτιωμένη. Από την εστία στη Νέα Μανωλάδα υπάρχουν μόνο καπνοί, ενώ οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά στο Πανόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του δήμου Ήλιδας Ηλείας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.