ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν 57 μετανάστες στη Ρόδο μετά από καταδίωξη - Συνελήφθη ο διακινητής

Σκάφος του Λιμενικού

INTIME

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 57 αλλοδαποί μετανάστες επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή «Λαδικό» της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (30/9) από ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή «Λαδικό» Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που αναγράφονταν στην πρύμνη του δεν συμφωνούσαν με τα στοιχεία που παρουσίαζε η συσκευή AIS.

Στη συνέχεια, έγιναν προσπάθειες ακινητοποίησης από το Π.Λ.Σ. με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων καθώς και μέσω ασυρμάτου VHF, στα οποία ο χειριστής του Ι/Φ δεν συμμορφώθηκε, ενώ διενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη του Ι/Φ από το Π.Λ.Σ. με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του. Το Ι/Φ μεταφέρθηκε στο νέο καρνάγιο Ρόδου και κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης.

Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου διενήργησαν έρευνες από ξηράς, όπου εντόπισαν συνολικά πενήντα επτά (57) αλλοδαπούς (14 άνδρες, 17 γυναίκες και 26 ανήλικοι).

Οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 40χρονο αλλοδαπό χειριστή του Ι/Φ σκάφους ως τον διακινητή τους, που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 40χρονος αλλοδαπός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης