ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατηγορείται η 49χρονη συζυγοκτόνος

Δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατηγορείται η 49χρονη συζυγοκτόνος

Δικαστική αίθουσα

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορείται η 49χρονη Ρωσίδα που κατακρεούργησε με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγο της πριν από μερικές ημέρες στην Κέρκυρα.

Η 49χρονη καθ' ομολογία δολοφόνος κρατείται προσωρινά μέχρι την Τετάρτη που αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ενώ το 11χρονο παιδί τους φέρεται να βρίσκεται σε φιλική οικογένεια.

Σύμφωνα δηλώσεις του δικηγόρου της Γεράσιμου Γραμμένου, το περιστατικό έγινε ως εξής: Ο σύζυγος την πίεσε για ερωτική συνεύρεση και απειλή, στην οποία δεν συναίνεσε και όταν αυτή αρνήθηκε ακολούθησε έντονος καυγάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Γραμμένος, σύμφωνα με την ΕΡΤ η πελάτης του δέχεται ότι μαχαίρωσε το σύζυγο της αλλά χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη.

Αρνείται ότι το 11χρονο κορίτσι ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ότι κοιμόταν στο δωμάτιο του.

Η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όταν είδε το σύζυγο της αιμόφυρτο πεσμένο στο πάτωμα έκανε προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών και ανάνηψης ωστόσο όταν κατάλαβε ότι ήταν νεκρός μάζεψε τα αίματα , περισσότερο για να μην δει το παιδί την δυσάρεστη εικόνα και όχι για να συγκαλύψει το έγκλημα και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι στον κάδο.

Στη συνέχεια ξύπνησε το κορίτσι, βγήκαν από το σπίτι και πήραν μαζί τηλέφωνο την Αστυνομία, μίλησε όμως το κορίτσι, αλλά με την παρουσία της μητέρας του.

Σε ότι αφορά τον αλκοολισμό της ισχυρίζεται, ότι είχε πιει πολύ λίγο εκείνη τη μέρα.