ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία: Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή

Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία: Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
UNSPLASH

Γερμανίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση καρχαρία στον Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στα Κανάρια νησιά, στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Αφρικής.

Η 31χρονη Γερμανίδα υπήκοος έχασε ένα πόδι κατά την επίθεση, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, δήλωσε στο CNN την Τετάρτη εκπρόσωπος της ισπανικής Guardia Civil.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο νησί Γκραν Κανάρια των Καναρίων, όπου και πέθανε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση καρχαρία σημειώθηκε 514 χιλιόμετρα (319 μίλια) νότια-νοτιοδυτικά της Γκραν Κανάρια και 180 χιλιόμετρα (112 μίλια) δυτικά της πόλης Dakhla, στη Δυτική Σαχάρα, είπε στο CNNi την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης Sasemar, που κλήθηκε στο περιστατικό.

Η γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή αφού έχασε το πόδι της, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ που επιβεβαίωσε στο CNNi ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Η γυναίκα ταξίδευε με ένα καταμαράν που απέπλευσε από την πόλη Λας Πάλμας στη Γκραν Κανάρια το Σάββατο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το Reuters ανέφερε ότι η γυναίκα κολυμπούσε δίπλα στο καταμαράν τη στιγμή της επίθεσης.

Οι επιθέσεις καρχαριών κοντά στα Κανάρια Νησιά είναι σπάνιες, σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επιθέσεων Καρχαρία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, με μόνο έξι επιβεβαιωμένα περιστατικά να έχουν καταγραφεί.

Οι Κανάριοι Νήσοι είναι από καιρό δημοφιλής προορισμός διακοπών, χάρη στο εύκρατο κλίμα τους όλο το χρόνο.