ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται ψύχρα και φθινοπωρινές βροχές - Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Βροχερός καιρός

UNSPLASH

Για πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και πολλές φθινοπωρινές βροχές, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έγραψε ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται κάτω από τις κανονικές τιμές». Και προσθέτει ότι είχαμε συνηθίσει για περισσότερο από ένα τρίμηνο θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Η ‘κυριαρχία’ του μπλε στον Ευρωπαϊκό Νότο εμφανής και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν υπήρχε η βίαια εισβολή του Boris στην Ανατολική Ευρώπη με τις ψυχρές μάζες να εισβάλλουν στα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού» συμπληρώνει ο ίδιος.

Έρχονται πολλές βροχές αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει εκτός από την της πτώσης της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες «που θα μας αναγκάσει να επιστρατεύσουμε ζακετούλα», θα σημειωθούν και και «μπόλικες βροχές», κυρίως από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή.

«Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δίχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες. Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα!

Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά , ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης