ΕΛΛΑΔΑ

Το φθινόπωρο κάνει... ντεμπούτο από Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Το φθινόπωρο κάνει... ντεμπούτο από Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Με σκηνικό φθινοπώρου ξεκινάει η νέα εβδομάδα, αφού ήδη τα προηγούμενα 24ωρα ο καιρός έδειξε να έχει αφήσει «πίσω» το καλοκαίρι με σημάδια την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις καταιγίδες που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν από τη Δευτέρα (16/9) και μέχρι την Παρασκευή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ επιβεβαιώνει την αλλαγή των καιρικών φαινομένων για την εβδομάδα που έρχεται. Έτσι, λοιπόν, για τη Δευτέρα τοπικές βροχές αναμένονται στα Επτάνησα, την Κρήτη και τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στη συνέχεια στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στον Κορινθιακό και τα νοτιότερα τμήματα έως 6 μποφόρ. Στην Εύβοια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Καστελόριζο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τρίτης (17/9)

Αρχικά στο Ιόνιο, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης (18/9)

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης (19/9)

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Παρασκευής (20/9)

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.