ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Atena»: Εγκλωβίστηκαν σε λεωφορεία, σκαρφάλωσαν σε αυτοκίνητα, ταξί παρασύρθηκαν

Κακοκαιρία «Atena»: Εγκλωβίστηκαν σε λεωφορεία, σκαρφάλωσαν σε αυτοκίνητα, ταξί παρασύρθηκαν

Βροχοπτώσεις στο Σύνταγμα

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απροσπέλαστοι έγινα δρόμοι της Αττικής από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία «Atena», με κεντρικές περιοχές της Αθήνας να «κρύβονται» κάτω το χείμαρρο. Πολίτες εγκλωβίστηκαν σε λεωφορείο, ενώ άλλοι σκαρφάλωσαν στην οροφή του αυτοκινήτου τους για να γλιτώσουν. 

Αμπελόκηποι, Κυψέλη, Γκύζη, Γαλάτσι και Πατήσια είναι λίγες μόνο από τις περιοχές που καλύφθηκαν από το νερό.

Στο Γαλάτσι, επιβάτες λεωφορείου κινδύνευσαν, όταν το όχημα «κόλλησε» στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Σε βίντεο του STAR, αποτυπώνονται πρωτόγνωρες εικόνες, όταν το λεωφορείο που ενώ εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιο, όταν ήρθε η ώρα να σταματήσει στη στάση, ήταν αδύνατο για τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Οι επιβάτες που επιχειρήσαν να κατέβουν, επιβιβάστηκαν ξανά στο λεωφορείο με τη βοήθεια των συνεπιβατών τους. Το όχημα ακινητοποιήθηκε, καθώς ήταν αδύνατον να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Στους Αμπελόκηπους, ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο όχημά του καθώς αυτό παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του Mega, το ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου προκειμένου να σωθεί.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε μόνο το απόγευμα, όταν και χτύπησε την Αττική η κακοκαιρία, 51 κλήσεις κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι.

Διακοπές ρεύματος

Μάλιστα, από τη σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, όπως στο Ψυχικό, τη Φιλοθέη, το Πολύγωνο, τη Λαμπρινή και την Κυψέλη.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ποια σχολεία αναβάλλουν τον Αγιασμό

Τον καθιερωμένο Αγιασμό, αύριο πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων για το φετινό σχολικό έτος, αναβάλει η κακοκαιρία «Atena» σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου (Σαμοθράκη, Θάσο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο).

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, όπως και στη Λήμνο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων(ΕΔΕΚ), που εκδόθηκε την Τρίτη 10-09-2024/13:30 τοπική ώρα, η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.