ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμια οι δρόμοι μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Μοσχάτο

CNN Greece / Νίκος Ραζής

Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική, όπου λίγο μετά το μεσημέρι ξέσπασε καταιγίδα. 

Η έντονη βροχόπτωση έπληξε κυρίως το κέντρο της πρωτεύουσας και στα νότια προάστια της Αθήνας, με τα φαινόμενα να μην επηρεάζουν πολύ τα βόρεια προάστια.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Μοσχάτο μετά την έντονη βροχή, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

«Ξεκίνησε...»

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανήρτησε μια φωτογραφία του Λυκαβηττού που μετά βίας διακρίνεται πίσω από τα σύννεφα και υπό έντονη βροχή.

Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται για σήμερα Σάββατο (31/08) ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Πιο συγκεκριμένα η ΕΜΥ αναφέρει ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες έως και αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυροί (μπουρίνια).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

112 στην Πελοπόννησο

Μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο νωρίτερα οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αυτό, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η πορεία της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται σε αρκετά σημεία της χώρας.

Δείτε live στον παρακάτω χάρτη πώς κινείται η κακοκαιρία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης