ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα

Φωτογραφία αρχείου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μήνυμα από το 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί το Σάββατο (31/8) έλαβαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αυτό, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο 31/08, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου της ΕΜΥ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

  1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).