ΕΛΛΑΔΑ

«Ναι» από την Εισαγγελία Εφετών για τεχνικό έλεγχο στο Λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

«Ναι» από την Εισαγγελία Εφετών για τεχνικό έλεγχο στο Λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Φίλοι του αδικοχαμένου Γιάννη έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης κρατώντας την φωτογραφία του. 

INTIME NEWS

Το «πράσινο φως» έδωσε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος στο Λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που σκοτώθηκε ο 19χρονος πριν από μερικές ημέρες. 

Βασική προυπόθεση για να ικανοποιηθεί το αίτημα της οικογένειας του 19χρονου είναι ο άνθρωπος που θα κάνει τον έλεγχο να είναι πιστοποιημένος μηχανικός.

Η εξέλιξη αυτή από την πλευρά της δικαιοσύνης και συγκεκριμένα από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης με τον οποίο συναντήθηκε ο τραγικός πατέρας - συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του- προκάλεσε την ικανοποίηση της οικογένειας.

Η μητέρα του 19χρονου σύμφωνα με το Thestival ξέσπασε σε κλάματα, ενώ ο πατέρας με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυα του, κάνοντας λόγω για μία πρώτη δικαίωση για το παιδί του που βρήκε τραγικό θάνατο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τα αδέρφια και οι φίλοι του 19χρονου Γιάννη που βρέθηκαν νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, φώναξαν: “Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς“, κρατώντας τη φωτογραφία του.

«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί και όποιο εμπόδιο και αν μπει θα προχωρήσει πολύ γρήγορα με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, για να δικαιωθεί το κάθε παιδί που έχει χαθεί, μαζί και το παλικάρι μου, το δικό μας παιδί. Όπως αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος, εάν είναι δυνατόν θα κληθεί και σήμερα η εταιρεία από την Αθήνα, σε συνεννόηση τον ΔΕΔΔΗΕ για να ηλεκτροδοτηθεί, για να γίνει ο έλεγχος, τόνισε σε δήλωσή του ο πατέρας του 19χρονου θύματος.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού, τόνισε σε δηλώσεις του: «Ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος αφού πρέπει να γίνει μόνο από διαπιστευμένο φορέα. Θα γίνει επισκόπηση του τεχνικού φακέλου του επίμαχου μηχανήματος, θα ελεγχθούν τυχόν βιβλία συντήρησης εάν υπάρχουν, η συντήρηση του, ο ηλεκτρολογικός μηχανολογικός εξοπλισμός. Θα είναι το τελικό στάδιο που θα αποδείξει πλήρως τους ισχυρισμούς και θα επιβεβαιωθούν οι κακουργηματικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην επιχείρηση.