ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Επιτόπιος έλεγχος στο μοιραίο λούνα παρκ από τεχνικούς της οικογένειας του 19χρονου

Χαλκιδική: Επιτόπιος έλεγχος στο μοιραίο λούνα παρκ από τεχνικούς της οικογένειας του 19χρονου

Λίγα λουλούδια στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ/EUROKINISSI

Τεχνικοί της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο επιτόπιο έλεγχο. Κι ενώ η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη, αυτό που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής πορίσματα των εμπειρογνωμόνων είναι ότι το δυστύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. 

Κλιμάκιο της ειδικά πιστοποιημένης εταιρείας που αναλαμβάνει και εγκρίνει τη λειτουργία μηχανημάτων παιχνιδιών θα επισκεφθεί, αύριο, το λούνα παρκ προκειμένου να εξετάσει το μοιραίο παιχνίδι, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Χθες, Τετάρτη (28/09) ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Αστυνομία κατέθεσε, στο πλαίσιο της δικογραφίας που είναι σε εξέλιξη, ενημερωτικό του σημείωμα με τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα που έκανε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα περιλαμβάνονται τα ευρήματα του από την αυτοψία που έκανε, ενώ όπως έγινε γνωστό θα καταθέσει την πλήρη έκθεσή του μόλις λάβει και τα υπόλοιπα έγγραφα που έχει ζητήσει.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, ο τεχνικός που είχε κληθεί να ελέγξει την ορθή λειτουργία μιας επιχείρησης λούνα Παρκ στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού με αποτέλεσμα να μη γίνει ο έλεγχος. Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος της περιοχής δεν δίνει άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ που επρόκειτο να επισκεφτούν εκατοντάδες παιδιά τις ημέρες του πανηγυριού.