ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη: Θυελλώδεις άνεμοι έσπασαν κλαδιά δέντρων

Καταιγίδα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη: Θυελλώδεις άνεμοι έσπασαν κλαδιά δέντρων

Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

INTIME NEWS

Έντονες βροχές που συνοδεύονται από βροντές, αστραπές και δυνατούς ανέμους συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη και πέριξ της πόλης.

Η καταιγίδα ξεκίνησε αργά το απόγευμα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα- κυρίως στην περιοχή του Λαγκαδά, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Έντονη βροχόπτωση εκδηλώθηκε στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος και στα βορειοδυτικά του νομού.

Στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, όταν ένα αρκετά μεγάλο κλαδί δέντρου αποκόπηκε και έπεσε πάνω στην οροφή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής (2 Πυροσβέστες, 1 όχημα) με αλυσοπρίονο που προσπάθησε να απομακρύνει τα σπασμένα κλαδιά, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης του ΙΧ.

Και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στην Ίωνος Δραγούμη, στην Χαριλάου, στη Γιαννιτσών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, σημειώθηκαν πτώσεις κλαδιών από δέντρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το μπουρίνι που έπληξε την Θεσσαλονίκη και τα προάστιά της, έγιναν 20 κλήσεις εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν κοπές δέντρων.