ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ζημιές στη Μεσσηνία από έντονο μπουρίνι - «Ξηλώθηκαν» μέχρι και ναυαγοσωστικοί πύργοι

Κακοκαιρία: Ζημιές στη Μεσσηνία από έντονο μπουρίνι - «Ξηλώθηκαν» μέχρι και ναυαγοσωστικοί πύργοι

Η κακοκαιρία σάρωσε τη Μεσσηνία

best-tv.gr

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία που θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα για τις επόμενες ημέρες, ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στην Πελοπόννησο, η οποία βρίσκεται «στο κόκκινο». 

Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία, η έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι που ξέσπασαν ξαφνικά χθες το απόγευμα, προκάλεσαν αρκετές ζημιές.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε πίσω του αρκετές πληγές. Στην περιοχή του Κορδία στην Καλαμάτα η σφοδρότητα των ανέμων ήταν τέτοια που «ξήλωσαν» ακόμη και ναυαγοσωστικούς πύργους και προκάλεσαν ζημιές μικρής έκτασης σε ορισμένα από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο 9ο Σύνταγμα Πεζικού σπίτι ηλικιωμένων πλημμύρισε μετά από έντονη βροχή με το νερό να μπαίνει σε όλα τα δωμάτια. όπως μεταδίδει το τοπικό best-tv.gr.

Από το δυνατό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή ξεριζώθηκαν δέντρα, ξεκόλλησαν λαμαρίνες από σπίτια, ενώ κατασκευές από τα παραλιακά καταστήματα με ομπρέλες παρασύρθηκαν μέχρι την πλατεία του Πεταλιδίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως ο δήμος παρά τις εκκλήσεις τους εδώ και χρόνια δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για τη διαχείριση του νερού.