ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Κολυδά για τριήμερο με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς

Βροχερός καιρός (φωτογραφία αρχείου)

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά έντονα θα είναι τα φαινόμενα Παρασκευή και Σάββατο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, θα υπάρξει αστάθεια το επόμενο τριήμερο με πιθανόν έντονα φαινόμενα Παρασκευή και Σάββατο. Μεγάλη η πυκνότητα κεραυνών σε όλα τα ηπειρωτικά , κυρίως στα κεντρικά και νότια .

  • Η ραγδαιότητα των φαινομένων μεγάλη. Με απλά λόγια , χωρίς να είναι μεγάλα τα ύψη βροχής , αν αυτά σημειωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί σε τοπικό επίπεδο να δημιουργήσουν προβλήματα .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Meteo, ήδη η παρουσία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από τις θερμές επιφανειακές αέριες μάζες δημιουργούν συνθήκες αστάθειας, ευνοούν τη δημιουργία καταιγίδων κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές τις απογευματινές ώρες.

Λόγω της Ψυχρής Λίμνης, από την Πέμπτη (29.8) και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο (31.8) προβλέπεται ενίσχυση της αστάθειας, με καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα (Τετάρτη 28.8), η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης