ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Κολυδά για ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Αστάθεια του καιρού έως το Σάββατο

Προειδοποίηση Κολυδά για ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Αστάθεια του καιρού έως το Σάββατο

Γυναίκα κρατά ομπρέλα 

EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού στα μέσα της εβδομάδας έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν το σύνολο της επικράτειας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και για ανατροπή του καιρού στα τέλη του Αυγούστου.

Αναλυτικότερα ο κ. Κολυδάς προειδοποιεί για τον ερχομό βροχών και καταιγίδων στα μέσα της εβδομάδας, τονίζοντας μάλιστα πως η αστάθεια του καιρού θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρόγνωση του κ. Κολυδά η ποσότητα της βροχής μέχρι την Πέμπτη, σε τοπικό επίπεδο, αναμένεται να φτάσει 50 με 70 mm νερού.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ευπρόδεκτες οι τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια με τα ύψη βροχής σήμερα να φτάνουν το πολύ τα 10 με 15 mm. Μέχρι την Πέμπτη πάντως τα “κουβαδάκια” σιγά σιγά θα μαζέψουν περί τα 50 με 70 mm βροχής σε τοπικό επίπεδο. Η αστάθεια θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο».