ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στις παραλίες της Μαγνησίας

Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στις παραλίες της Μαγνησίας

Νεκρά ψάρια σε παραλία του Βόλου

ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI

Την διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα των νεκρών ψαριών που εκβράστηκαν σε παραλίες της Μαγνησίας, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου.

Οι εικόνες και βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.

Παράλληλα θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους.

Επιπλέον η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.